Στρούντελ με μήλα

<div class="proetoimasia"><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Ψήσιμο </strong>40-45 λεπτά</span></div>
<div class="ylika">
<div class="ylika">
<h2><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">-1 φύλλο σφολιάτας</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρεδάκια</span><br /><span style="font-size: small;">-8 κουτ. σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-75 γρ. σταφίδα ξανθή</span><br /><span style="font-size: small;">-140 γρ. βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">-200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας κανέλα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζανάκι κονιάκ</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τη σφολιάτα και την τυλίγουμε σε ρολό. Aλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με βούτυρο και ψήνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 200<sup>º</sup>C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.</span></p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr"><span style="font-size: small;">http://www.thecookbook.gr</span></a></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα