Γίγαντες σούπα με λουκάνικο

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 ώρες</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>40-50 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Yλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-500 γρ. γίγαντες</span><br /><span style="font-size: small;">-2 καρότα σε φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κλωνάρια σέλινο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρεμμύδι σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: small;">-150 γρ. ντομάτα κονκασέ ή 2 κουτ. σούπας πελτέ</span><br /><span style="font-size: small;">-2 lt ζωμό λαχανικών</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για συνοδευτικό</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κρεμμύδια σε φέτες</span><br /><span style="font-size: small;">-1 καυτερή πιπεριά</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-50 ml κρασί λευκό ξηρό</span><br /><span style="font-size: small;">-50γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></p>
</div>
<div class="clear"><span style="font-size: small;"><strong><br />Eκτέλεση</strong> </span></div>
<p><span style="font-size: small;">Eχουμε μουλιάσει τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα σε νερό. Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο στο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε μαζί με τους γίγαντες και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν, για 40-50 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το συνοδευτικό: Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα λουκάνικα και την πιπεριά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με τους γίγαντες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tips:</strong> Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φασόλια της συνταγής με μαύρους γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών για πιο ρουστίκ γεύση. Επίσης, αν μας αρέσουν, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας πράσο, σέλερι ή και ψιλοτριμμένη ρέβα ή σελινόριζα.</span></p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr"><span style="font-size: small;">http://www.thecookbook.gr</span></a></p>

Σχετικά άρθρα