Ρολά κανέλας (Cinnamon rolls)

<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h3 class="recipe-style-title">Για τη ζύμη</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">5 φλ. (ή 625 γραμ.) αλεύρι δυνατό (ή για όλες τις χρήσεις)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.γ κοφτά (ή 1 ½ φακελάκι) μαγιά σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.γ κοφτά αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ σπορέλαιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μεγάλα αυγά (σε θερμ.δωμ.) ελαφρά χτυπημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 πλάκα (ή 125 γραμ.) βούτυρο λιωμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ κοφτές κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. μαύρη μαλακή ζάχαρη</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το γλάσο με τυρί κρέμα (cream cheese)</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γραμ. μαλακό βούτυρο σε θερμ. δωμ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγες σταγόνες υγρή βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη (περίπου)</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<div>
<p><span style="font-size: small;">*Ο χρόνος ψησίματος για τα ρολά κανέλας είναι 45 λεπτά. Υπολογίστε ότι η ζύμη θα χρειαστεί 1 νύχτα να παραμείνει στο ψυγείο.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη μαγιά, και τα ανακατεύουμε. Σε μια κανάτα, βάζουμε το αλάτι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο, και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υγρά υλικά. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι, και ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει το μείγμα ζύμη τσιχλωτή, που θα κολλάει ελαφρά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να τριπλασιαστεί. Βάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη στο ψυγείο για 1 νύχτα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Γέμιση για ρολά κανέλας</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Την επόμενη μέρα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί 25χ35 εκατ.</span><br /><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ με κουτάλι ,όλα τα υλικά, βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη μαύρη, και λευκή και αφήνουμε στην άκρη.</span></p>
</div>
<div>
<h2><span style="font-size: small;">Άνοιγμα του φύλλου</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, και τοποθετούμε επάνω, την παγωμένη ζύμη. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης, και ξεκινάμε με χοντρό πλάστη, να ανοίξουμε φύλλο, πάχους περίπου 0,5 εκ., και σχήματος παραλληλόγραμμου με διαστάσεις περίπου 30χ55 εκ. Πασπαλίζουμε αλεύρι στην επιφάνεια, όποτε είναι αναγκαίο.</span></p>
</div>
<div>
<h2><span style="font-size: small;">Γέμισμα και τύλιγμα ρολού</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Αλείφουμε με απαλές κινήσεις όλη την επιφάνεια του φύλλου με τη γέμιση, αφήνοντας  1 εκ. κενό περιμετρικά. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολάκια κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Το ρολό να μην είναι πολύ σφιχτά τυλιγμένο. Έχοντας πάντα την ένωση του ρολού να ακουμπάει στον πάγκο, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι, σε 10 φέτες πάχους περίπου 4-5 εκατοστών. Τοποθετούμε τα ρολά στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και αφήνουμε τα ρολά να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν πάλι, για περίπου 1 ώρα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Ψήσιμο</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε τα ρολά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν κι άλλο και να ροδίσουν ολόγυρα. Με το που ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά, και έπειτα, αλείφουμε την κρέμα τυριού.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για το γλάσο cream cheese</span></h2>
</div>
<div><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, με το μαλακό βούτυρο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε, πιο αραιή ή πιο σφιχτή.</span><br /><span style="font-size: small;">Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><a href="http://www.argiro.gr"><span style="font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></a></div>
</div>

Σχετικά άρθρα