Πατάτες φούρνου με μάραθα και σταφιδοελιές κρητικές

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μέτρια κρεμμύδια, ξερά, σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρώς χτυπημένα στον πολυκόφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 μάτσο μάραθος, χοντροκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. σταφιδοελιές, χωρίς το κουκούτσι (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό, καλά κοπανισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">90 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title" style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4-6</strong> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 45΄</span></strong></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong></strong>Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες, τις ελιές (αν βάλουμε), τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λάδι τους, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, τα μάραθα, το δεντρολίβανο, το ξύσμα, την ντομάτα, 100 ml νερό και το υπόλοιπο λάδι. Aνακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.</span></p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr"><span style="font-size: small;">http://www.gastronomos.gr</span></a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα