Είμαι 16 έχω σωματότυπο αχλάδι και θέλω να χάσω 7 κιλά. Τι δίαιτα μου προτείνετε;

11 Ιανουαρίου 2017
Η ΣΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας ειμαι 16 χρονών και θελω να χασω 7 κιλα ειμαι 65 κιλα και εχω υψος 167 Ο σωματοτυπος μου ειναι αχλαδι εχω πολυ λεπτη μεση και μεγαλη περιφερεια Τι διαιτα μου προτεινετε;

Στο ερώτημα σας απαντά ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το σίγουρο είναι σε αυτή την κρισιμη ηλικία της ανάπτυξης δεν θα πρεπει να υποβάλλεται τον εαυτό σας σε αυστηρες δίαιτες κι εξαντλητικές δίαιτες.

Ο σωματοτυπος σας έχει ένα πλεονεκτημα κι ένα μειονέκτηματα κιλα δεν επηρεάζουν την υγεία μας (όπως συμβαίνει με αυτό τυπου μήλο, αλλά χάνονται λίγο πιο δύσκολα.

Επίσης ο αριθμός των κιλών που θελετε να χάσετε θα πρέπει να προσδιορίσετε με ακρίβεια μετά από μια λιπομέτρηση ώστε να έχετε καλυτερη εικόνα της σύστασης του σωματος σας. Σας προτείνω λοιπόν να επισκεφτείτε τον διαιτολογο της περιοχής σας, που αφού συνυπολογίσει τις προσωπικές σας ανάγκες, θα σας ετοιμάσει ένα εξατομικευμενο διαιτολόγιο ώστε να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και παράλληλα θα σας βοηθήσει να χάνετε ως επί το πλείστον λίπος από τις περιοχές που το έχετε σε περίσσεια.

Φυσικά θα πρέπει να εντάξετε και την ασκηση στην καθημερινότητα σας, ώστε να εχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αναγνωστοπούλου 37, Κολωνάκι 10673
Τηλ. επικοινωνίας : 2103640036
www.apapalazarou.gr ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ