Ανθρωπιά και εθελοντισμός μέσω διαδικτύου

Ο ψηφιακός ανθρωπισμός του Human Grid απέχει πολύ από αυτό που κάποιοι ίσως να φαντάστηκαν ακούγοντας περί εθελοντισμού και μάλιστα αποτελεί ίσως ένα από τα χρήσιμα εργαλεία που έχουν γίνει ποτέ!
Η σελίδα του στο ίντερνετ, έχει ένα χάρτη γεμάτο οργανώσεις για να προσφέρεις όπου θέλεις και όπου μπορείς, ακόμα και σε όποια σου κινήσει το ενδιαφέρον.

Μία κυρία εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς για τυφλούς συνανθρώπους μας. Μία άλλη μαζεύει φάρμακα για τους άπορους. Μία άλλη βρίσκει σπίτια και δουλειά σε αστέγους. Και μία απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες προσπαθεί να μαζέψει τα “αποφάγια” των εχόντων (στο τέλος κάθε μέρας πετιούνται κατά μέσο όρο 40 απούλητες φραντζόλες από κάθε φούρνο της χώρας).

Στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες η κίνηση αυτή θεωρείτε πολιτική πράξη: Να μαζέψεις τα «περιττά» από ένα κάδο απορριμμάτων έξω από ένα σούπερ μάρκετ και να τα μετατρέψεις σε θησαυρό!

Με ένα πανανθρώπινο τρόπο η σελίδα  http://humangrid.gr  καλεί όλους εμάς, να μην βασιζόμαστε σ ένα χρεοκοπημένο κράτος που δεν μπορεί να δώσει φάρμακα στους καρκινοπαθείς ή ψωμιά στους πεινασμένους. Να δράσουμε μόνοι μας.

Η αλληλεγγύη που προωθείται χάρη στο Human Grid είναι πρακτική και ο τρόπος για να βοηθήσεις είναι εύκολος. Αν νιώθεις ότι έτσι σε εκμεταλλεύονται ή ότι θα έπρεπε να πληρώνεσαι για να βοηθάς κάποιον που τον έχει ανάγκη το Human Grid σίγουρα δεν είναι για σένα.

Η λέξη κλειδί, εξάλλου είναι «εθελοντισμός». Μπείτε στο σάιτ http://humangrid.gr και δείτε την προσπάθεια πίσω απ’ αυτό.

Σχετικά άρθρα