Ταυτοποιήθηκε το όπλο της επίθεσης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

11 Ιανουαρίου 2017

Η Oργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας 34χρονος ειδικός φρουρός, χθες τα ξημερώματα. Αυτό προκύπτει από την έρευνα σχετικά με την "ταυτότητα" του καλάσνικοφ, που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στον χώρο της ένοπλης επίθεσης, προέκυψε ότι το ίδιο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Στην ένοπλη επίθεση στις 24 Μαΐου 2014 κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην ίδια διεύθυνση και

- Στην ένοπλη επίθεση στις 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικού.

Και για τις δύο αυτές επιθέσεις έχει αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξή της η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, καθώς επίσης και για την επίθεση με χειροβομβίδα, πάλι εναντίον αστυνομικού, που φρουρούσε τη γαλλική Πρεσβεία και είχε κι εκείνος τραυματιστεί ελαφρά στις 10 Νοεμβρίου 2015, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή.

Πάντως για την πρόσφατη επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, real.gr

 

Διαβάστε ακόμη: 

 

http://www.boro.gr/158405/default

 

 

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ