Βρασματολουκούμια Eρεσού

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 15-18 κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>35 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-3 φλιτζάνια αλεύρι</span><br /><span style="font-size: small;">-3 /4 φλιτζανιού πετιμέζι (βράσμα)</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-½ φλιτζάνι λάδι</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: small;">-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)</span><br /><span style="font-size: small;">-½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-½ κουτ. γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: small;">-½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: small;">-κανέλα και καρύδι ψιλοτριμμένο για το πασπάλισμα</span><br /><span style="font-size: small;">για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: small;">-1 ποτήρι πετιμέζι (βράσμα)</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κλαδάκι βασιλικό φρέσκο</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aναμειγνύουμε το λάδι, τα 3/4 φλιτζανιού πετιμέζι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Kοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά. H ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στο χέρι. Πλάθουμε μεγάλα μπαστουνάκια και τα κόβουμε διαγωνίως. Bάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα περίπου. Zεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα 1 ποτήρι πετιμέζι μαζί με τον βασιλικό και περιχύνουμε τα καυτά βρασματολουκούμια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.</span></p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr"><span style="font-size: small;">http://www.thecookbook.gr</span></a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα