Ισπανικά tapas

<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"> </h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<p class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Αβγά με λουκάνικο</span></p>
</li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγα ψητά ντοματίνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 αβγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη γραβιέρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Ψητά ντοματίνια</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">ντοματίνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρέσκο θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύδι μπαλσάμικο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Μανιτάρια με χαμόν</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο λευκό κρασί και λίγο θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4-5 φέτες χαμόν</span></li>
<li><span style="font-size: small;">παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Γαρίδες spicy</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">φρέσκο τυρί κρέμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. γαρίδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καυτερή κόκκινη πιπεριά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong> Ψητά ντοματίνια</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Διαλέγουμε μακρόστενα κατακόκκινα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση, τα αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Ψήνουμε στους 200ºC για 20′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Αβγά με λουκάνικο</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ψητά ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4′. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4′. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι 2- 3′ μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Μανιτάρια με χαμόν</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-4  να μαραθούν τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το τηγάνι.</span><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε μια φέτα χαμόν πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μια κουταλιά μανιτάρια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Γαρίδες spicy</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τις γαρίδες, είτε μικρές, είτε ψιλοκομμένες. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3′, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.</span><br /><span style="font-size: small;">Γεμίζουμε με αυτά φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα