Φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">8 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο, κομμένα σε μικρά κομμάτια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας σε τρίμματα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι, ακέρωτο ή βιολογικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 ml ελαιόλαδο+λίγο επιπλέον για το ταψί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας σουσάμι (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> </strong>4 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 15΄</span> <strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> </span></strong><span class="recipe_parts">30΄-35΄</span></span></div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div class="recipe_info cf">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και αλάτι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του (αν έχει, αλλιώς χρησιμοποιούμε το καπάκι από μια κατσαρόλα) και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα με την πάπρικα, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε μια φόρμα τάρτας (τον πυθμένα και τα τοιχώματα) με λίγο λάδι, απλώνουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και το σουσάμι (αν βάλουμε) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η φριτάτα, να ψηθεί από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντας την με μια σπάτουλα) και να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για λίγα λεπτά (θα δούμε ότι θα ξεφουσκώσει ελαφρώς) και σερβίρουμε σε κομμάτια. Συνοδεύουμε με ψωμί χωριάτικο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr"><span style="font-size: small;">http://www.gastronomos.gr</span></a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα