Αφράτη κερασόπιτα αμυγδάλου

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου (λεπτές φέτες αμυγδαλόψιχας)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. γάλα φρέσκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. (επιπλέον) ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 αυγά μεγάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα κεράσι:</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. τσαγιού κεράσια (χωρίς κουκούτσια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. κονιάκ</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε μπολ τα κεράσια και τα περιχύνουμε με το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά, να κατεβάσουν τα κεράσια ζουμί. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄-4΄ να γίνουν σαν αραιός χυλός, όπως αυτός της κρέπας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βουτυρώνουμε με το 1/2 κ.γλ. βούτυρο ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε τα μαριναρισμένα κεράσια. Από πάνω απλώνουμε το χυλό. Ψήνουμε στους 200οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, να κάνει σώμα η κερασόπιτα και να αρχίσει να πήζει. Μόλις πήξει από πάνω, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμύγδαλο και βάζουμε εδώ κι εκεί το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η πίτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα: </strong>Βάζουμε τα κεράσια σε ταψάκι και το αφήνουμε για 5΄-6΄ σε δυνατό φούρνο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το κονιάκ. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στη λιωμένη ζάχαρη τα ζεστά κεράσια και σκεπάζουμε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για 5΄, να γίνει σαν ψεύτικο γλυκό κουταλιού. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σερβίρουμε την κερασόπιτα με κουτάλι – δεν κόβεται σε κομμάτια! Την περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσι.</span></p>
<p><a href="http://www.argiro.gr"><span style="font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></a></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα