Τάκος με τσίλι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς</span></li>
<li><span style="font-size: small;">700 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">400 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας (στα σούπερ μάρκετ), ξεπλυμένα και στραγγισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κουτ. σούπας καυτερή σάλτσα τσίλι (στα σούπερ μάρκετ θα βρούμε έτοιμη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το σερβίρισμα </strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">8 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού (στα σούπερ μάρκετ)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">120 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">120 γρ. ξινόκρεμα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου (αν δεν μας αρέσει, τα αντικαθιστούμε με μαϊντανό με διαφορετικο γευστικό αποτέλεσμα)</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</strong> </span><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span><strong><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 45΄</span></strong></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τους σβόλους του κιμά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στον φούρνο για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού. Βάζουμε πάνω σε καθεμία λίγο από τη σάλτσα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε καθεμία με το 1/4 του τυριού, της ξινόκρεμας και του κόλιανδρου, τις τυλίγουμε και σερβίρουμε αμέσως.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="bittersweet simple_rhomb">Παραλλαγή</span> </strong>Φακές με κόκκινη πιπεριά τσίλι Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο όπως παραπάνω, προσθέτοντας 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη. Αντικαθιστούμε τον κιμά με 800 γρ. βρασμένες και στραγγισμένες φακές, και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα τσίλι και αλατοπίπερο. Τα βάζουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό καυτό, με ρύζι μπασμάτι, γουακαμόλε και ξινόκρεμα.</span></p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr"><span style="font-size: small;">http://www.gastronomos.gr</span></a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα