"Μεθυσμένο" ψωμί

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. κεφαλοτύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο σουσάμι</span></li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;">Για το εύκολο και γρήγορο μεθυσμένο ψωμί</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπίρα. Με κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του κέικ. Αδειάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Αλείφουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.</span></p>
<div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Συμβουλές:</strong> Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Ο χρόνος ψησίματος στους 180 βαθμούς C στις αντιστασεις είναι 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Αφου ψηθεί το ψωμί και ροδίσει, το βγάζουμε απο τη φόρμα με προσοχη και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του. Το κοβουμε μετα απο 20 λεπτά.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><a href="http://www.argiro.gr"><span style="font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></a></div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα