Όσα πρέπει να έχετε μαζί σας στην παραλία!

 

Ο Μάιος κοντεύει να τελειώσει, άρα είμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές. Κι όσο και αν θεωρείτε ότι εφέτος, λόγω οικονομικών δυσκολιών, δεν θα καταφέρετε να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε, σίγουρα θα πάτε με τα παιδιά σας για ένα μπάνιο. Έστω και σε μία παραλία κοντά στην πόλη. Εάν συγκαταλέγεστε στους νέους γονείς, προσέξτε μην ξεχάσετε τα βασικά.

ΤΣΑΝΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Τι τσάντα, δηλαδή, εδώ χρειάζεστε ολόκληρο σακίδιο για να χωρέσει όλα αυτά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας για τα παιδιά. Το πιο πιθανό είναι πως δεν χρειάζεται να την αγοράσετε, θα την έχετε από το παρελθόν. Επιλέξτε, πάντως, μία που να έχει χώρο.

ΜΑΓΙΩ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ

Όποια και να είναι η ηλικία τους, καλό θα είναι να φορούν μαγιό, ενώ και μία μπλούζα από πάνω δεν είναι περιττή, σε περίπτωση που έχει πολύ ζέστη και δυνατό ήλιο.

ΣΑΚΟΥΛΑ

Δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα της είναι μία νάιλον σακούλα για τα βρεγμένα. Φανταστείτε ότι τα παιδιά μέχρι την τελευταία στιγμή θα παίζουν με τα νερά, οπότε κάπου θα πρέπει να φυλάξετε τα βρεγμένα ρούχα, χωρίς να κάνετε τα πάντα μαντάρα.

ΠΑΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πισίνα, σας είναι απαραίτητες. Εντάξει στη θάλασσα είμαστε πιο… ελεύθεροι, αλλά όχι και στην πισίνα. Εάν, λοιπόν, το παιδί σας φορά ακόμα πάνες και δεν του έχετε εμπιστοσύνη, προμηθευτείτε αυτές τις πάνες.

ΚΑΠΕΛΟ – ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πει κανείς τον λόγο, που είναι απαραίτητα αυτά τα δύο αξεσουάρ. Να θυμάστε ότι το κλίμα του πλανήτη έχει αλλάξει και να μην ακούτε κουβέντες του στυλ: «εμείς δεν βάλαμε ποτέ αντιηλιακό και καπέλο»

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑ

Ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, μπορεί ένα αεράκι να κάνει τη θερμοκρασία του μωρού σας να πέσει αισθητά. Έχετε μαζί σας τουλάχιστον ένα σεντονάκι ή μία καλοκαιρινή κουβέρτα, ειδικά εάν υπολογίζετε ότι θα το κοιμήσετε το μεσημέρι στην ξαπλώστρα.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Εάν πηγαίνετε σε παραλία με βότσαλα θα σας είναι απαραίτητα. Μην αγνοείτε και τη θερμοκρασία της άμμου. Για τα παιδιά είναι υπερβολικά ζεστή η άμμος και μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να μην θέλουν να πάνε στην παραλία, εάν μια φορά καούν οι πατούσες τους.

ΝΕΡΟ

Ούτε βήμα μακριά από το σπίτι το καλοκαίρι δεν πρέπει να κάνουμε χωρίς νερό. Σε μια οργανωμένη παραλία, θα βρείτε ένα μπουκάλι νερό, αλλά μην το διακινδυνεύετε. Μπορεί να έχουν μόνο παγωμένο, μπορεί να είναι έναν ολόκληρο μήνα έξω στον ήλιο, πριν το βάλουν στο ψυγείο. Για το μωρό να έχετε το δικό σας νερό.

Σχετικά άρθρα