Αναγκαία η επίσπευση της δημιουργίας του ΧΥΤΑ Σιθωνίας

Μονόδρομο αποτελεί η προσωρινή λύση της μεταφοράς μέρους των απορριμμάτων του δήμου Σιθωνίας στον ΧΥΤΑ Ανθεμούντα, προκειμένου να γίνει δυνατή η διακοπή λειτουργίας των τελευταίων δύο ενεργών ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, αναγκαία καθίσταται η επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Σιθωνίας, καθώς και η ενίσχυση της ανακύκλωσης στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αυτά ξεκαθαρίστηκαν σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Δαμιανό Ιορδανίδη, τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ ΧΥΤΑ Ανθεμούντα, Λεωνίδα Γιαννακάρα και τους αντιδημάρχους του δήμου, Αναστάσιο Κακαρίκα και Βασίλειο Διαμανίδη, ύστερα από αίτημά τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, η αντιπροσωπεία εξέθεσε τις αντιρρήσεις της για την ΚΥΑ που προβλέπει ότι ο ΧΥΤΑ Ανθεμούντα θα υποδέχεται μέρος των απορριμμάτων του γειτονικού δήμου Σιθωνίας.

Το υπουργείο, τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, θα κάνει κάθε τι δυνατό ώστε ο δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργεί η υποδοχή μεγάλου μέρους των απορριμμάτων της γειτονικής Σιθωνίας και να ενισχυθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ανθεμούντα.

Σχετικά άρθρα