Χοιρινό με σελινόριζες αυγολέμονο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό χοιρινός λαιμός</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 μέτριες σελινόριζες (ή 3 μεγάλες)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πράσα κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. λευκό ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 καρότα κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πατάτες κομμένες στα 4</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 κοτσάνια από άνηθο 2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμό από 2 μέτρια λεμόνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο ξύσμα λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;">Για να φτιάξουμε το χοιρινό με σελινόριζες αυγολέμονο.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ταμπονάρουμε τις μερίδες του χοιρινού με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ώστε να εξατμιστεί τελείως.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σελινόριζα κομμένη σε χοντρά κομμάτια.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Η σελινόριζα όταν σοτάρεται βγάζει όλα τα αρώματά της.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο. Τα σοτάρουμε όλα για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χοιρινό. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό, και προσθέτουμε τα κοτσάνια του άνηθου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφού βράσει, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο για το χοιρινό με σελινόριζες.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό, για να αραιώσουμε το αυγολέμονο, και περιχύνουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια. Αν θέλουμε πυκνότερη σάλτσα προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ στο αυγολέμονο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αν θέλουμε να το ζεστάνουμε την άλλη μέρα, το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, αλλιώς θα κόψει το αυγολέμονο.</span></p>
</div>
</div>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα