Ριζότο με mascarpone και ροζ πιπέρι

<div class="rr_ingredients">
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ζωμός λαχανικών, περίπου 1 λίτρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">30 γρ. βούτυρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">250 γρ τυρί Mascarpone (μία συσκευασία)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο (αγνό παρθένο πάντα)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">100 γρ. τυρί Parmigiano Reggiano, τριμμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ροζ πιπέρι (της σούπας για τους… μυημένους, του γλυκού για τους άλλους)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">350 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή carnaroli)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι όσο θέλετε (προσοχή, έχει και τυρί parmigiano μέσα)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 ποτήρια του κρασιού λευκό και ξηρό κρασί</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="rr_infobox">
<div class="rr_infoboxinside">
<div class="rr_infomaintitle">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Ξεκίνησα ψιλοκόβοντας</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong> και ξανθαίνοντας το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο,</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> όπου προσέθεσα στη συνέχεια το ρύζι και το τοστάρισα,</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> για να το σβήσω, τελικά, με το ποτήρι το κρασί</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> και κάποιες κουτάλες από τον ζωμό.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> Συνέχισα να προσθέτω ζωμό, λίγο-λίγο κάθε φορά όσο προχωράει το μαγείρεμα, πάντα σε απαλή φωτιά.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>7)</strong> Στη μέση του μαγειρέματος, ω ναι, εκεί έγινε η “αποκάλυψη”. Προσέθεσα το mascarpone,</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>8)</strong> ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί με τα άλλα υλικά και να “δέσει” μαζί τους.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>9)</strong> Συνέχισα το μαγείρεμα και φθάνοντας δύο λεπτά πριν από το τέλος του, προσέθεσα τους κόκκους του ροζ πιπεριού. Κανόνισα και το αλάτι (προσέξτε εδώ, υπάρχει και το parmigiano) και έγειρα πίσω ικανοποιημένος. Το ριζότο ήταν έτοιμο.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>10)</strong> Έτοιμο; Όχι ακόμη. Έλειπε εκείνο που θα έκανε την εμπειρία αξέχαστη. Έσβησα το μάτι και προσέθεσα το τριμμένο τυρί parmigiano και το βούτυρο, για να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το ριζότο.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>11)</strong> Ανακάτεψα καλά,</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
</div>
<div class="rr_im_step"> </div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>12)</strong> γαρνίρισα με μία γερή δόση ψιλοκομμένου μαϊντανού και κάποιους ακόμη κόκκους ροζ πιπεριού, και (μου) σερβίρισα αμέσως.</span></div>
</div>
</div>
<div class="rr_infoboxinside">
<div class="rr_infomaintitle"> </div>
<div class="rr_infomaintitle"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
<div class="rr_infomaintitle"> </div>
</div>
</div>
<div align="center"><span style="font-size: small;"> </span></div>

Σχετικά άρθρα