Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα τριμμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ρύζι για γεμιστά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το αβγολέμονο</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρόκους αβγών</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 λεμόνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κορν φλάουρ</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την κρέμα</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. λάδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. ζωμός από τους ντολμάδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο ψιλοκομμένο άνηθο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για να ετοιμάσουμε τους  λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα αυγολέμονο</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αβγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα στους λαχανοντολμάδες μας, προσθέτουμε στο αβγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για την κρέμα.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε τους ντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα