Γευστικότατη, δροσερή και πέρα για πέρα υγιεινή σαλάτα από ρεβύθια, πράσινα χορταρικά και το αγαπημένο τυρί της Κύπρου, το χαλλούμι για να δώσει μία ζουμερή και κρεμώδη υφή και γεύση.

<p><span style="font-size: small;"><strong>Τι χρειαζόμαστε:</strong></span></p>
<div class="rr_ingredients">
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">400 γρ ρεβύθια κονσέρβας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">200 γρ καλαμπόκι (Κονσέρβας ή Φρέσκο)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 χαλλούμι 250 γρ (κομμένο σε κύβους)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 καρότο (κομμένο κυβάκια)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κίτρινη γλυκία πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">10 ντοματίνια (κομμένα στα 4)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κούπες φρέσκο σπανάκι (τα φύλλα)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πράσο (ψιλοκομμένο)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές κάπαρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ελαιόλαδο + 1 για τσιγάρισμα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι και αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φρυγανιές πολύσπορες</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε μια μεγάλη κούπα (σαλάτας) αδειάστε μέσα την κάπαρη, το φρέσκο σπανάκι (αφού το πλύνετε και στραγγίσετε μέσα σε μια πετσέτα), το καρότο, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε μιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα η ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το πράσο για 2 λεπτά σε μεσαία φωτιά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέστε τη γλυκία πιπεριά και αλατο-πιπερώστε, προσθέτοντας την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά για 2 λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέστε τα ρεβύθια και 2 κουταλίες νερό (προαιρετικά αν είναι λίγο στεγνό). Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε για 3 λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τέλος προσθέστε το χυμό απο το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κατεβάστε απο τη φωτιά, προσθέστε το χαλλούμι και ανακατέψτε, και αφήστε για 5-10 λεπτά να κρυώσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέστε στη κούπα με τα υπόλοιπα υλικά τα ρεβύθια και ραντίστε παντού τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε λιγο αλατάκι αλλα όχι λεμόνι αφου έχει ήδη αρκετό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σερβίρετε με πολύσπορες φρυγανιές ή ψωμί της αρεσκείας σας. Και καλή σας όρεξη.</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: https://www.sintagespareas.gr/</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα