Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 220 γρ. (1 κεσές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 130 ml φρέσκο γάλα
- 180 γρ. μπισκότα τύπου digestive, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά, ή πτι μπερ,
- χοντροθρυμματισμένα80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη (για διακόσμηση)
Μερίδες 10 – 12 Προετοιμασία 20′ Αναμονή 3 ώρες + 15′ Μαγείρεμα 2′ – 3′
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με ένα κουτάλι.
- Εφαρμόζουμε ένα τσέρκι 20 – 22 εκ. σε μια πιατέλα, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πυθμένα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να το χρειαστούμε.
- Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 – 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να κοχλάσει.
- Αδειάζουμε το γάλα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι ανακατεύοντας, μέχρι να αναμειχθεί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Βγάζουμε την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας και γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
- Σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα, κατά προτίμηση στη μισή τούρτα, για διακόσμηση, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr