Καρμπονάρα φούρνου α λα κρεμ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">400 γραμ. ζυμαρικά (πέννες ή farfalle)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 γεμάτες κ.σ βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 αβγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρέσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<div><span style="font-size: small;">Για την καρμπονάρα φούρνου α λα κρεμ, ψιλοκόβουμε το μπέικον σε  μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<h2><span style="font-size: small;">Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.</span></h2>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος. Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος που θα ψήσουμε την καρμπονάρα φούρνου.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και τα φύλλα. Το βάζουμε σε μπόλ με νερό και λίγο ξύδι. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε και το χωρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<h2><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.</span></h2>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό. Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<h2><span style="font-size: small;">Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.</span></h2>
<div><span style="font-size: small;"> Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον. Τα αδειάζουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά την καρμπονάρα φούρνου.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά. Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες απο το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Μυστικά:</strong> Σερβίρουμε αμέσως την ζεστή καρμπονάρα φούρνου, όσο ακόμα είναι καλυμμένα με πλούσια κρέμα τα ζυμαρικά. Όσο κρυώνουν τόσο στεγνώνουν.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα