Παστίτσιο τρεμουλιαστό με εύκολη μπεσαμέλ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 πακέτο (500 γραμμ.) χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα κιμά</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος μία φορά περασμένος στη μηχανή αλέσεως</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζάνι κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξυλάκι κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 δαφνόφυλλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την εύκολη μπεσαμέλ</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">1½ λίτρο φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 κ.σ. κορν φλάουρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κρόκοι αυγών</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα κιμά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, απλώνοντάς τον με κουτάλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Αφήνουμε να ψήνεται καλά για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 8΄. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 2΄-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε για 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5΄ τον κιμά και την αφαιρούμε. Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη υγρών) μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για την εύκολη μπεσαμέλ</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ αδιάλυτο, το μοσχοκάρυδο (πάντα φρεσκοτριμμένο), αλάτι, το βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει περίπου 10΄. Αφού δέσει η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ανακατεύουμε, να ενσωματώνεται κάθε κρόκος, και μετά προσθέτουμε τον επόμενο. Ρίχνουμε, τέλος, το 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.  Στο μεταξύ, έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μισά σε λαδωμένο βαθύ ταψί και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά μπεσαμέλ. Ανακινούμε ελαφρά. Ρίχνουμε μία κουτάλα μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Τον αδειάζουμε στα μακαρόνια. Κάνουμε την επόμενη στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Κουνάμε ελαφρά το ταψί, να στρώσει η επιφάνεια του παστίτσιου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλ. κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στην τελευταία σχάρα, για 45΄-50΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα