Σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">τα μπουκετάκια από 1 μέτριο κουνουπίδι (αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα μπουκετάκια από 1 μκρό μπρόκολο (αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμυδάκια τουρσί, από κονσέρβα, ξεπλυμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη (αν δεν μας αρέσει το κύμινο, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ξερό, κόλιανδρο, δυόσμο ή ρίγανη, το καθένα με διαφορερικά αποτελέσματα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><strong><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> </span></strong><span style="font-size: small;">4</span><strong><span style="font-size: small;"> </span></strong><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20΄</span><strong><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> </span></strong><span class="recipe_parts" style="font-size: small;">1 ώρα</span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5–6 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε απαλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σάλτσα:</strong> Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη σερβίρουμε δροσερή.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb"><strong>Συνοδεύουμε</strong> με</span></span> Με ψωμί και ένα κομμάτι καλή γραβιέρα έχουμε ένα πλήρες γεύμα. Το ίδιο αν το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή μια απλή ομελέτα. Είναι όμως θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά και ιδιαίτερα χοιρινό.</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα