Άλειμμα πραλίνας χωρίς κρέμα γάλακτος ούτε ζαχαρούχο

<p><span style="font-size: small;">Αυτό το άλειμμα δεν έχει ζαχαρούχο, ούτε κρέμα γάλακτος και έχει αυθεντική γεύση σαν αυτό του εμπορίου! </span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">40 γρ. αμύγδαλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">160 γρ. φουντούκια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">400 γρ. γάλα πλήρες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">60 γρ. γάλα σε σκόνη (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Regilait, συνήθως)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">40 γρ. μέλι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">170 γρ. κουβερτούρα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
</ul>
<div>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στο μεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα πλήρες, την σκόνη και το μέλι και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις βράσει, κλείστε την φωτιά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βγάλτε τους ξηρούς καρπούς από τον φούρνο και αλέστε τους σε ένα μπλέντερ όσο πιο καλά μπορείτε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λιώστε τις σοκολάτες.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα ευρύχωρο μπλέντερ βάλτε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, το μείγμα του γάλακτος και τις λιωμένες σοκολάτες και αλέστε τα καλά. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε ένα βάζο.</span></li>
</ol></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Όταν βγάλετε το άλειμμα από το μπλέντερ, θα είναι πολύ υγρό. Αφήστε το να κρυώσει και θα πήξει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Η σκόνη γάλακτος έχει πολλά κομπάκια και σας προτείνω να την αλέσετε, ώστε να γίνει σκόνη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αν σας κάτσει στην κατσαρόλα, μην ξύσετε τον πάτο της, αδειάστε το σε ένα μπολ το μείγμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή:sintagespareas.gr</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</div>
<p> </p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα