“Κόλαση” σοκολάτας

<p class="single-recipe-description no-print"><span style="font-size: small;">Αν δεν αρκείστε σε ένα απλό κέικ σοκολάτας, και θέλετε την πιο σοκολατένια, την πιο ζουμερή νοστιμιά με σοκολάτα, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς.</span></p>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. κουβερτούρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 βανίλιες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. κακάο</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε την προετοιμασία για το κολασμένο κέικ με σοκολάτα, κοσκινίζοντας το αλεύρι και το κακάο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αβγά, το αλεύρι και το κακάο. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε (έτσι γίνεται πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το ανοίγουμε, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς C, και ψήνουμε το κέικ για 15-20 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Δεν κόβεται όσο είναι ζεστό γιατί τρέχει υγρή η σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε κομμάτια.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται για 8 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα. </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Συμβουλές:</strong> Ελέγξτε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας. Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, και σχεδόν υγρή η σοκολάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μπορούμε αν θέλουμε να  προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα