Κατσικάκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλα

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">2 κιλά κατσίκι, από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε μερίδες με το κόκαλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 μέτριες ώριμες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό ξυλάκι κανέλας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 – 4 κόκκοι μπαχάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι βασιλικό ή δυόσμο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 6 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span></strong> περίπου 1 ώρα+10΄</span></span></div>
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div class="recipe_parts right">
<p><span class="simple_rhomb" style="font-size: small;"><span class="bittersweet"><strong>Διαδικασία</strong> </span></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως και τις «στύβουμε» λίγο μέσα στην παλάμη μας για να απομακρύνουμε τα περισσότερα σπόρια και υγρά. Μετά τις τρίβουμε στον τρίφτη – η φλούδα έτσι μένει πάνω στον τρίφτη και την πετάμε εύκολα. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδίσουν όσο γίνεται από όλες τις πλευρές. Αν δεν χωράνε στην κατσαρόλα μονομιάς, είναι προτιμότερο να τσιγαρίσουμε το κρέας σε δύο δόσεις. Βγάζουμε τις μερίδες του κρέατος σε μια πιατέλα ή σε ταψί. Στο λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα να αρωματίσει το λάδι, αλλά να μη μαυρίσει και πικρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον διαλυμένο πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, το μέλι και αλατοπίπερο. Μόλις η σάλτσα πάρει μια καλή βράση, επαναφέρουμε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε όσο νερό (ζεστό) χρειάζεται για να καλύπτουν τα υγρά κατά τα 2/3 το κρέας. Μόλις κοχλάσει και πάλι η σάλτσα, μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Αν, όμως, στο τέλος του μαγειρέματος υπάρχουν παραπανίσια υγρά, τραβάμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και τότε ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, για να είναι ζεστό. Πετάμε την κανέλα και τα μπαχάρια, προσθέτουμε το βασιλικό ή το δυόσμο, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για 10 – 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και βραστά αμπελοφάσουλα. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα