Κοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι και λαχανικά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καγιέν</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πράσα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σελινόριζα μικρή ή λίγο σέλερι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό σφιχτό λάχανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ρύζι για πιλάφι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 λεμόνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο μαϊντανό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Κοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι και λαχανικά, μια εύκολη συνταγή που θα σας γίνει συνήθεια.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε ροδίζοντας το κοτόπουλο.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ρίχνουμε και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 6-7 λεπτά περίπου. Βγάζουμε με μία τσιμπίδα το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, και το διατηρούμε ζεστό. </span><span style="font-size: small;">Κόβουμε το λάχανο στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και το χοντροκόβουμε σε κομμάτια. Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα πράσα, τα καρότα, και το σέλερι (ή την σελινόριζα). Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να κοκκινίσει το λάδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά επιπλέον. Σβήνουμε το φαγητό με το χυμό από τα δύο λεμόνια. </span><span style="font-size: small;">Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά (περίπου ένα ποτήρι). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το φαγητό στο ταψί φροντίζοντας το ρύζι να βρίσκεται κάτω κάτω, τα λαχανικά πάνω από το ρύζι και το κοτόπουλο πάνω πάνω. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. </span><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις . Θα ψήσουμε στην τελευταία σχάρα το φαγητό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του φαγητού. Στο τέλος πρέπει να έχει μείνει με το λάδι του και σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά. </span><span style="font-size: small;">Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα. </span><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε με γιαούρτι (προαιρετικά).</span></p>
</div>
</div>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα