Η… επέλαση των Βαυαρών

Λένε ότι ο χειρότερος πόλεμος είναι ο εμφύλιος. Στην περίπτωση, όμως, ενός τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι το μειωμένο ενδιαφέρον των απανταχού φιλάθλων του ποδοσφαίρου.

Οι Γερμανοί κατάφεραν το 2013 αυτό που είχαν καταφέρει οι Ισπανοί το 2000, όταν Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια βρέθηκαν να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό που διεξήχθη στο Παρίσι. Χθες στο Γουέμπλεϊ, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, επιβεβαίωσαν τη ρήση του Γκάρι Λίνεκερ, που θέλει τους Γερμανούς να κερδίζουν στο τέλος. Εξάλλου δεν μπορούσε να συμβεί κάτι το διαφορετικό…

Η Μπάγερν Μονάχου έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την Ντόρτμουντ στα μεταξύ τους παιχνίδια, έχοντας παραχωρήσει δύο ισοπαλίες. Η τρίτη συνάντησή τους ήταν και… φαρμακερή, καθώς οι Βαυαροί διέθεταν φέτος την καλύτερη ομάδα επί ευρωπαϊκού εδάφους, ήταν το φαβορί και τελικά κατέκτησαν δίκαια για πέμπτη φορά στην ιστορία τους την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Αριέν Ρόμπεν στο 89΄ πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ νωρίτερα το σκορ είχε ανοίξει ο Μάντζουκιτς στο 60΄ και ισοφάρισε για τη Ντόρτμουντ ο Γκιουντιγκάν με πέναλτι στο 68΄.

Στην τελευταία φάση εντοπίζεται και το μοναδικό διαιτητικό λάθος, καθώς η ανατροπή τους Ρόις από τον Ντάντε με κίνηση… καράτε, θα έπρεπε να τιμωρηθεί το λιγότερο με κίτρινη κάρτα και με δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος της Μπάγερν είχε ήδη μία κίτρινη, η αποβολή του από τον αγώνα ήταν σίγουρη. Ωστόσο ο Ιταλός διαιτητής είχε διαφορετική άποψη, δίνοντας την ευκαιρία στην Ντόρτμουντ μόνο να ισοφαρίσει, χωρίς να στερήσει έναν παίκτη από την Μπάγερν.

Με βάση τους νόμους του ποδοσφαίρου, οι μεγάλες ομάδες “χτίζονται

Σχετικά άρθρα