Μuffins γλυκοπατάτας με τραγανή κρούστα κανέλας

25 Ιανουαρίου 2017

Τι χρειαζόμαστε:

Για την κρούστα:

  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κ.σ. κανέλα

Για τα muffins:

  • 2 γλυκοπατάτες (περίπου 400γρ) καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 και 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια

Πώς το κάνουμε:

  1. Για την κρούστα: Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπωλ που θα κρατήσετε χωριστά από τα άλλα υλικά.
  2. Για τα muffins: Βράστε τις γλυκοπατάτες, αφήστε τις να κρυώσουν, στραγγίστε τις καλά και χτυπήστε τις στο μπλέντερ μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προθερμάντε το φούρνο στους 180οC (με αέρα) και λαδώστε ένα ταψάκι για muffins ή βάλτε σε κάθε θήκη ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια.
  4. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα, αφού πρώτα τα κοσκινίσετε.
  5. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα και το ξύσμα. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα.
  6. Ρίξτε στη λεκανίτσα και το μίγμα των ξηρών συστατικών και ανακατέψτε με κουτάλα ή σπάτουλα ώσπου αυτά να υγρανθούν τελείως και το αλεύρι να μην κάνει λευκές γραμμές.
  7. Τέλος, προσθέστε και τα καρύδια και ανακατέψτε λίγο ακόμα. (Το μίγμα θα έχει σβώλους, αλλά έτσι πρέπει!)
  8. Μοιράστε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού (γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3) και ρίξτε από πάνω το μίγμα ζάχαρης/κανέλας για την κρούστα. Ψήστε τα ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 18 λεπτά). Όταν τα τρυπήσετε με ένα μυτερό μαχαιράκι, αυτό θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.
πηγή: http://www.sintagespareas.gr/

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ