Δροσερή ρεβυθοσαλάτα όλο χρώμα

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη σαλάτα:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κούπα ξερά ρεβύθια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 μαρούλι άισμπεργκ ή και κανονικό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3-4 ντομάτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 αγγούρια χωρίς τη φλούδα ή με αν είναι βιολογικά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 πράσινες γλυκές πιπεριές</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">χυμό από ένα λάιμ ή λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1-2 κ.σ. ελαιόλαδο (αρκεί)</span></li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη σως:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά (στραγγιστό 2% για καλύτερη υφή)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. καυτερό ταμπάσκο από πράσινη πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ψιλοκομμένος μαϊντανός</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε ζεστό νερό. Το πρωί νωρίς πριν τα μαγειρέψουμε (αρκετές ώρες) αλλάζουμε το νερό και τα ξανα-αφήνουμε να μουλιάσουν. Πρέπει να ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία τουλάχιστον 12-14 ώρες πριν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε τα ρεβύθια να βράσουν τρία τέταρτα με μία ώρα, ανάλογα τόσο με το ίδιο το όσπριο, όσο και με το πόσο μαλακά τα θέλουμε. Μην τα αφήσετε να λιώσουν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τη σως, ανακατεύοντας όλα τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα ρεβύθια, κόβουμε σε τετράγωνα τη ντομάτα και το αγγούρι και σε λεπτές λωρίδες το μαρούλι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια όταν είναι έτοιμα και προσθέτουμε στη σαλάτα.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">Είναι ωραίο σε μεγάλη παρέα να τη βάλετε σε ένα μπωλάκι με κουτάλι για να σερβίρει ο καθένας όσο θέλει. Ιδανικά σερβίρεται με αράβικη πίτα στα κάρβουνα ή και καστανό ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αποτελεί χορτοφαγική συνταγή, με λίγη προσοχή στα μπαχαρικά ιδανική για άτομα που αποφεύγουν τη γλουτένη, έχει πολύ λίγα λιπαρά και θερμίδες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα