Τραυματίστηκαν από την έκρηξη δύο ρουκετών

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στον Λίβανο από την έκρηξη δύο ρουκετών Γκραντ στα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία ελέγχονται από την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, δήλωσαν σήμερα πηγές της ασφάλειας.

“Δύο ρουκέτες Γκραντ έπεσαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, στο Σάγιαχ. Η μία έπεσε σε ένα κατάστημα αυτοκινήτων: τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα”, δήλωσε πηγή της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ίδια, “οι τέσσερις τραυματίες είναι Σύροι εργαζόμενοι”.

Η δεύτερη ρουκέτα έπληξε ένα διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το μέρος στο οποίο έπεσε η πρώτη, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Η επίθεση αυτή, στα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία αποτελούν προπύργιο της Χεζμπολάχ, σημειώνεται μόλις μερικές ώρες μετά την ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα, ο οποίος δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι μαχητές της θα συνεχίσουν να πολεμούν στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά των Σύρων ανταρτών στην περιοχή Αλ Κουσέιρ της Συρίας, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την σημερινή επίθεση με τις ρουκέτες.

Η σύγκρουση στην Συρία έχει διχάσει τον Λίβανο, καθώς οι σουνίτες της χώρας υποστηρίζουν την εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ η σιιτική Χεζμπολάχ στέκεται στο πλευρό του Σύρου προέδρου.

Σύμφωνα με πηγή της λιβανικής ασφάλειας, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3 στρατιώτες, έχουν χάσει την ζωή τους σε διάστημα έξι ημερών στην Τρίπολη, στον βόρειο Λίβανο, στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιτιθέμενους στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα