Πορτοκαλόπιτα με ψημένα φύλλα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. σπορέλαιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κεσεδάκι γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πορτοκάλια (ξύσμα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. σταφίδα µαύρη</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το σιρόπι</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πορτοκάλι (ξύσμα)</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.  Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Περιχύνουµε τα ψημένα φύλλα στο πυράντοχο σκεύος µε το µείγµα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C, στον αέρα, για 30΄, να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ετοιµάζουµε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7΄-8΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.</span></p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;"><strong>Extra tips επιτυχίας:</strong></span></div>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.</span></li>
</ul>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα