Κοτόπουλο με φασολάκια και πιπεριές γαστράτο

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό φιλετάκια από μπούτια κοτόπουλου</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κονσέρβες ντομάτες κονκασέ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε φέτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι – πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πάπρικα γλυκιά</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι και τις κόβουμε στα τέσσερα. Καθάρισα και ψιλόκοψα τα ξερά κρεμμύδια.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong> Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από λίγο τα κρεμμύδια. Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> Σε πολύ λίγο μόλις ασπρίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το κοτόπουλο πλυμένο και το άφήνουμε να ροδίσει απ όλες τις πλευρές. Καλό είναι να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια αλλά και να ροδίσει το κοτόπουλο ώστε να κρατήσει τα υγρά του.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> Στην συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις δύο κονσέρβες ντομάτας, τις πιπεριές και τα φασολάκια. Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, ανακατέβουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> Στην συνέχεια αδειαζουμε την κατσαρόλα στην γάστρα και βάζουμε και τα φιλέτα του κοτόπουλου. Λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα και το φαγητό έτοιμο για τον φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας για 40 με 45 λεπτά και στην συνέχεια άλλη μισή ώρα με το καπάκι ανοικτό.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr/</span></div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα