Ρεβύθια με λαζανάκι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. ρεβύθια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. λαζάνια η άλλο ζυμαρικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια που περίσσεψαν από το τραπέζι της προηγούμενης μέρας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Διαφορετικά, μουλιάζουμε τα ρεβύθια μια ημέρα πριν. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβύθια και λίγο από το νερό των ρεβυθιών. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20′, τα ρεβύθια πρέπει να είναι αρκετά ζουμερά. Πολτοποιούμε 1/2 φλ. ρεβύθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα να πυκνώσει.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Πώς προσθέτουμε τα λαζάνια</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σπάμε τα λαζάνια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. </span><span style="font-size: small;">Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. </span><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε την πηχτή σούπα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. </span><span style="font-size: small;">Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μανέστρα, κοφτό μακαρόνι, κοχυλάκι ή χυλοπιτάκι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">*Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα