Αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">κομμένο σε μερίδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμό από 1 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 δαφνόφυλλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 φέτες κεφαλοτύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 λαδόκολλες</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε το κρέας (μερίδες) σε μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο δυόσμο και τα σκόρδα κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πότε πότε το ανακατεύουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου 10΄. Τις αφήνουμε σε πιατέλα. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε 3-4 φέτες πατάτας στη λαδόκολλα, από πάνω 1 μερίδα αρνί, τα σκεπάζουμε με 1 φέτα κεφαλοτύρι. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. μαρινάτα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα πακέτα σε λαμαρίνα. Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα