Βίδες µε κιµά, φακές και γιαούρτι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γραμμ. βίδες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. τσαγιού φακές ψιλές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">βρασμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. πελτές ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φύλλο δάφνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με νερό να μισοβράσουν. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, έως ότου αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον πελτέ και τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄. Στο μεταξύ, βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό. Τις ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα