Γαλλία: Αναζητούν τον δράστη οι Αρχές

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της γαλλικής αστυνομίας αναζητεί σήμερα τον άνδρα, ο οποίος μαχαίρωσε στον λαιμό έναν στρατιώτη που περιπολούσε σε συνοικία στα περίχωρα του Παρισιού.

Την έρευνα ανέθεσε στην μονάδα αντι-τρομοκρατίας της γαλλικής πρωτεύουσας ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ, ο οποίος δήλωσε χθες το βράδυ ότι η επίθεση θυμίζει την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο από δύο άνδρες που φώναζαν ισλαμιστικά συνθήματα, αλλά τόνισε ότι δεν θα πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα καθώς ακόμη δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος, ούτε έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που να οδηγούν σε θεωρίες σχετικά με το κίνητρο του δράστη.

Ο Γάλλος στρατιώτης περιπολούσε στην περιοχή Ντεφάνς, όπου βρίσκεται η έδρα πολλών επιχειρήσεων στα δυτικά του Παρισιού, και μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άνδρα που καταζητείται από την αστυνομία. Το θύμα παραμένει στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ελπίζοντας να αναγνωρίσει τον δράστη, ενώ όπως μετέδωσε το δίκτυο BFMTV την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας του Παρισιού.

“Ήθελε να σκοτώσει στρατιώτη μόνο και μόνο επειδή ήταν στρατιώτης

Σχετικά άρθρα