Χαλβάς με σοκολάτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το χαλβά με σοκολάτα</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κανέλα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-1/2 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλούδα πορτοκαλιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλούδα λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξύλο κανέλας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το γαρνίρισμα</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη λιωμένη σοκολάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">γλυκό κουταλιού πορτοκάλι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη. Κρατάμε το καθαρό βούτυρο μόνο. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. </span><span style="font-size: small;">Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες. </span><span style="font-size: small;">Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! </span><span style="font-size: small;">Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. </span><span style="font-size: small;">Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: http://www.argiro.gr/</span></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα