Αλμυρό κέικ 5 λεπτών

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">200 ml φρέσκο γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">60 ml από κάποιο ελαφρύ σπορέλαιο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">150 γρ από κάποιο αλλαντικό, κομμένο σε κυβάκια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. τριμμένο τυρί</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">120 γρ τυρί emmental, κομμένο σε κυβάκια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φακελάκι baking powder</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. κοφτή αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Πρώτη ενέργεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, να προλάβει να ζεσταθεί καλά όση ώρα θα ετοιμάζουμε το μείγμα των υλικών. Στη συνέχεια θα ψήσουμε στους 180 βαθμούς, προθερμαίνουμε όμως σε υψηλότερη θερμοκρασία για να προλάβει να ζεσταθεί καλά. Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε εκείνο το “των 5 λεπτών” θα προθερμάνετε ακόμη πριν από το να ασχοληθείτε με τη συγκέντρωση, το κόψιμο, το ζύγισμα των υλικών.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> <strong>2)</strong> Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με υγρασία: το γάλα, το λάδι, τα αυγά κτυπημένα για να σπάσει η συνοχή τους. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί (εδώ, μια και θα υπάρχει και το emmental) διαλέξτε ένα τυρί λιγότερο ή περισσότερο πικάντικο, μία γραβιέρα, ένα κεφαλοτύρι, ίσως ένα οικονομικό parmigiano). Κανονίζουμε σε αλάτι (αν και έχετε τόσα τυριά που δεν νομίζω πως το χρειάζεστε) και στο πιπέρι (δώστε του λίγους πικάντικους τόνους, νομίζω ότι τους χρειάζεται)</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> Με ένα ηλεκτρικό mixer δουλεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα όχι μόνο ομοιογενές αλλά και λείο.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> Προσθέτουμε το emmental που το έχουμε κομμένο σε κυβάκια</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>7)</strong> αλλά και τα κυβάκια του αλλαντικού. Και εδώ υπάρχει ελευθερία στο τι θα χρησιμοποιήσουμε: ένα νόστιμο ζαμπόν, μία “παιχνιδιάρα” μορταδέλα, καπνιστό μπέικον, ακόμη και prosciutto cotto, κομμάτια σύγκλινο, ή και κάποιο άλλο αλλαντικό. Εγώ έβαλα μία συσκευασία λουκανικάκια πικ-νικ που …“έτρεχε” προς τη λήξη της. Εκείνο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι να το έχουμε αγοράσει σε χοντρές φέτες, του 1 εκατοστού, ώστε, κατόπιν, να το κόψουμε εμείς σε κυβάκια.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>8)</strong> Ανακατεύουμε τώρα με μία σπάτουλα για να ενσωματώσουμε σωστά και ομοιόμορφα αυτά τα δύο υλικά στο μείγμα των υπολοίπων. Μη χρησιμοποιήσετε και εδώ το mixer, φοβάμαι μήπως διαλύσει τα κυβάκια, του αλλαντικού κυρίως…</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>9)</strong> Ντύνουμε με λαδόκολλα τη φόρμα/ταψάκι όπου θα το ψήσουμε</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>10)</strong> και ρίχνουμε εκεί μέσα το μείγμα μας. Βοηθούμενοι από την ίδια εκείνη σπάτουλα που ανακατεύαμε, κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια του μείγματος. Έτοιμοι, φύγαμε για το φούρνο.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>11)</strong> Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (θυμηθείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία) για περίπου 30 λεπτά.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>12)</strong> Για να βεβαιωθούμε εάν είναι ψημένη σωστά και στο εσωτερικό της, θα την περάσουμε φυσικά από το “τεστ της οδοντογλυφίδας”, που εδώ θα είναι ένα μαχαίρι με λεπτή λάμα για να βυθίζεται μέχρι τον πάτο, στο κέντρο της τάρτας. Εάν βγει καθαρό, χωρίς ίχνη ζύμης, είναι σωστά ψημένη, διαφορετικά επιμηκύνουμε το χρόνο ψησίματος και ξαναελέγχουμε.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>13)</strong> Αφήνουμε την τάρτα να χλιαρύνει κάπως πάνα σε μία σχάρα</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>14)</strong> και κατόπιν μόνο την κόβουμε σε φέτες.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>15)</strong> Τη σερβίρουμε ζεστή ακόμη, αλλά είναι πολύ νόστιμη ακόμη και όταν θα έχει κρυώσει εντελώς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη δοκιμάσετε και όσο είναι ακόμη ζεστή… Εάν σας αρέσει περισσότερο έτσι, ζεστή, να ξέρετε ότι ζεσταίνεται εύκολα με μερικά λεπτά στο φούρνο (ή δευτερόλεπτα στα μικροκύματα) που θα της ξαναδώσουν το άρωμά της</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>16)</strong> Εάν το μαχαιράκι που θα βυθίσετε μέσα στο κέικ δεν βγει καθαρό, όπως είπαμε θα συνεχίσετε το ψήσιμο και θα ξαναελάγξουμε. Σε περίπτωση που η επιφάνειά του σας φαίνεται ήδη έτοιμη, ψημένη, καλύψτε το με μία λαδόκολλα. Εγώ, στο δικό μας φούρνο, το έψησα γύρω στα 35 – 36 λεπτά.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>17)</strong> Είναι πράγματι μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. Από τη στιγμή που ανάβουμε το φούρνο (με τα υλικά μας ζυγισμένα και κομμένα πάνω στον πάγκο),</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>18)</strong> μέχρι τη στιγμή που θα βάλουμε μέσα το γλυκό για να ψηθεί, έχουν περάσει 5 λεπτά. Οι πιο γρήγορες στα χέρια από εμένα, θα κάνουν και λιγότερο!</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα