Όταν η μητέρα θέλει να αφήσει τη δουλειά της για τα παιδιά

Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας όσον αφορά τον δικό μου προβληματισμό. Είμαι μητέρα τριών παιδιών: οι δύο είναι φοιτητές ο ένας εκτός πόλης κατοικίας μας ο άλλος εντός και η κόρη μου μαθήτρια ακόμη. Εργάζομαι αλλά ενώ  έχω συμπληρώσει το όριο για συνταξιοδότηση αλλά δεν παραιτούμαι για οικονομικούς λόγους. Η σύνταξή μου θα είναι πολύ λιγότερα χρήματα από το σημερινό  μισθό μου και τα έξοδα λόγω των παιδιών είναι πολλά. Ο σύζυγός μου εργάζεται κι αυτός ελεύθερος επαγγελματίας με όλες τις συνέπειες που ταλαιπωρούν το ελεύθερο επάγγελμα.

Το δίλημμά μου είναι ότι  τα παιδιά μου με χρειάζονται μια το ένα μια το άλλο πιο πολύ τώρα απ ότι όταν ήταν ήταν μικρά και  από τη δουλειά μου δεν μπορώ να λαμβάνω όποτε θέλω άδεια. Υπάρχει πίεση…  Τι να κάνω; Να παραιτηθώ ή να παραμείνω στην υπηρεσία;

Στο ερώτημα σας απαντά ο ψυχολόγος, ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Φαίνεται πως σας είναι αρκετά ξεκάθαρο το δίλημμα οπότε αυτό που ζητάτε είναι μια συμβουλή και μια αιτιολόγηση “για ποιο λόγο να γίνει έτσι”. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι η θέση σας είναι δύσκολη και χρειάζεστε βοήθεια όσον αφορά στις ευθύνες που έχετε. Όμως εφόσον είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά η βοήθεια που θα δίνατε στα παιδιά θα στερούταν από άλλα πράγματα εφόσον φύγετε από τη δουλειά σας.

Οπότε η λύση είναι να ζητήσετε βοήθεια εσείς σαν άνθρωπος από άλλους ανθρώπους προκειμένου να νιώσετε ανακούφιση από το άγχος και να μπορέσετε να χαλαρώσετε για να δείτε πιο ξεκάθαρα και αποφασισμένα την επόμενή σας κίνηση, όχι μόνο όσον αφορά τα παιδιά αλλά και την εργασία σας. Ζητήστε βοήθεια από συγγενείς, από τον σύζυγό σας ακόμα κι από φίλους. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο για τα παιδιά να έχουν δίπλα τους έναν άλλο άνθρωπο πέρα απ’ τη μητέρα τους όμως είναι κι αυτό μια συνθήκη που θα τους δώσει έναυσμα για σκέψη, νέες εμπειρίες και φυσικά ωρίμανση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο…

Μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη: Πώς να τα συνδυάσεις

Εργαζόμενη μητέρα: Όταν η πεθερά κρατάει το μωρό

Σχετικά άρθρα