Στο Βελιγράδι ο Π.Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον ομόλογό του της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαιρέτισε τη μεταρρυθμιστική πολιτική που εφαρμόζει η σερβική κυβέρνηση, καθώς και τα αποτελέσματα, που επιτυγχάνει η Σερβία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Βούτσιτς από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Παναγιωτόπουλο για τη στήριξη της Ελλάδας στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, καθώς και για την υποστήριξη, που παρέχει, στην προσπάθεια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας.

Επιπλέον, ο Σέρβος υπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων, αλλά και στους τομείς στρατιωτικής εκπαίδευσης και στρατιωτικής ιατρικής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα και ότι το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κοινών δραστηριοτήτων με εκείνο της Σερβίας. Εξάλλου, απηύθυνε στον Σέρβο υπουργό πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα και να συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους της Ελλάδας, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Βούτσιτς.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα στην επίσημη τελετή ταφής των λειψάνων του τελευταίου βασιλιά της Σερβίας Πέτρου του β΄, της βασίλισσας Αλεξάνδρας και του πρίγκιπα Ανδρέα, που πραγματοποιήθηκε στο Οπλένατς, όπου βρίσκονται οι τάφοι όλων των μελών της δυναστείας των Καρατζώρτζεβιτς.

Σχετικά άρθρα