Γαριδόσουπα με πατάτα και πράσο

1 Φεβρουαρίου 2017

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ γαρίδες μεσαίες
  • 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο λάδι
  • 1.200 ml νερό
  • 2-3 κύβους ζωμό γαρίδας
  • 100 γρ κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάρυ
  • 200ml κρέμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και κόβουμε το πράσο μας σε λεπτές λωρίδες, τις πατάτες τις κόβουμε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή κυβάκια.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι.
  3. Μετά προσθέτουμε και τις πατάτες, τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό, τους κύβους και το καλαμπόκι.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ κατά προτίμηση (εγώ έβαλα μια κουταλιά σούπας) και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  5. Το επόμενο βήμα εξαρτάται από τα γούστα μας. Εάν θέλουμε με τη ράβδο πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά. Εάν θέλουμε αφαιρούμε μια ποσότητα λαχανικών, πολτοποιούμε τα υπόλοιπα και προσθέτουμε ξανά τα μη πολτοποιημένα μέσα. Εάν θέλουμε τα αφήνουμε όλα ως έχουν και προχωράμε.
  6. Οι γαρίδες θα πρέπει να είναι ξεπαγωμένες και καθαρισμένες. Τις κόβουμε στα 2 ή στα 3 και τις προσθέτουμε στη σούπα όταν έχουν γίνει τα λαχανικά (και αφού πολτοποιήσουμε -εάν το κάνουμε). Τις αφήνουμε για κάνα 10λεπτο να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με μπαχαρικά τη γεύση εάν χρειάζεται.
πηγή: http://www.sintagespareas.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ