Μάθιου ΜακΚόναχι: Από τις διαφημίσεις μπύρας στο Όσκαρ – Η σύλληψη, οι κατακτήσεις του στο Χόλιγουντ και η γυναίκα που τον έκανε να τις ξεχάσει… όλες!

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει τις διακοπές του με την οικογένειά του. Η περιπλάνησή του στη Νότια Ευρώπη δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς μία στάση στην Ελλάδα. Ο ηθοποιός με τη γυναίκα του, τα παιδιά αλλά και τη…μαμά του επισκέφθηκε τόσο τη Μύκονο όσο και την Αντίπαρο. Μαζί του ήταν και ο ηθοποιός Γούντι Χάρελσον ο οποίος φάνηκε ότι μαγεύτηκε από τη χώρα μας.

Οι βόλτες στα σοκάκια αλλά και οι επιδόσεις του Μάθιου ΜακΚόναχι στο ποδόσφαιρο διαδόθηκαν σαν αστραπή στις…φανατικές θαυμάστριές του. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι αλήθεια ότι έχει προ πολλού καθηλώσει το γυναικείο κοινό για προφανείς λόγους. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει κερδίσει και τον σεβασμό των κριτικών με τις ερμηνείες του στις τελευταίες ταινίες. Τι ήταν αυτό που τον βοήθησε να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα;

Τα παιδικά του χρόνια

Ο Μάθιου Ντέιβιντ ΜακΚόναχι όπως είναι πλήρες το όνομά του γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1969 στο Τέξας. Η καταγωγή του ΜακΚόναχι είναι ένα μωσαϊκό αφού έχει αγγλικ΄΄ες, γερμανικές ιρλανδικές και σουηδικές ρίζες. Μεγάλωσε με τις αξίες του μεθοδιστή. Ο πατέρας του ήταν από τη Λουιζιάνα και διηύθυνε μία πετρελαική εταιρεία. Η μητέρα του δούλευε ως δασκάλα σε παιδικό σταθμό. Η ιστορία της οικογένειάς του παρουσιάζει ενδιαφέρον αρκεί να μάθει κανείς ότι οι γονείς του έχουν παντρευτεί 3 φορές(μεταξύ τους) αφού φυσικά έχουν 2 διαζύγια στο ενεργητικό τους! Ο Μάθιου έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τον Μάικλ και τον Πάτρικ τα οποία ασχολήθηκαν με το επάγγελμα του πατέρα του.Εκείνος, ωστόσο, εκείνος δεν ενδιαφερόταν καθόλου. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι ο αδερφός του ο Πάτρικ είναι υιοθετημένος.

 

Ο ΜακΚόναχι πήγε στο γυμνάσιο Longview του Τέξας. Τότε ακόμα δεν φανταζόταν την πορεία που θα είχε στη ζωή του και μάλιστα δεν μπορούσε να αποφασίσει με τίποτα τι θα κάνει στη ζωή του. Τότε ήταν που αποφάσισε να εναχθεί στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και να πάει για έναν χρόνο να ζήσει την περιπέτεια στην Αυστραλία. Γυρνώντας πήγε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Αποφάσισε να σπουδάσει Νομική αλλά λίγο πριν τις τελικές εξετάσεις αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα αφού πίστευε ότι η δικηγορία δεν του ταίριαζε. Τελικά αποφοίτησε το 1993 με πτυχίο στην κατεύθυνση Ραδιόφωνο-Τηλεόραση-Κινηματογράφος.

matthew-mcconaughey-2

Ένας από τους καλύτερους γκόλφερ στον κόσμο

Ο Μάθιου Μακκόναχι έπαιζε τένις και γκολφ. Το 1985 ασχολήθηκε και με τα δυο αθλήματα, αλλά το γκολφ φαίνεται πως ήταν η μεγάλη του αγάπη, αφού δεν το άφησε ποτέ. Μάλιστα, βρίσκεται στην λίστα με τους 25 καλύτερους γκολφέρ στον κόσμο.

Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του

Η πρώτη του δουλειά ήταν ένα διαφημιστικό σποτ για μπύρα. Την καριέρα του στον κινηματογράφο την ξεκίνησε το 1991, σε ηλικία 22 ετών με φοιτητικές ταινίες και άλλα διαφημιστικά ενώ το 1992 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, το «Chicago Charriots». Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε έπειτα από την εμφάνισή του στο «Dazed and confused» το 1993, σε ηλικία 24 ετών. Αρχικώς θεωρήθηκε πολύ όμορφος για το ρόλο ενός άντρα που κυνηγάει κορίτσια λυκείου αλλά τον ώθησαν να αφήσει μουστάκι και μαλλιά για να δείχνει λιγότερο ελκυστικός…

Στη συνέχεια άρχισε η ανοδική πορεία με το 1996 να φτάνει να πρωταγωνιστεί σε δυο σπουδαίες ταινίες, το “Lone star” και το “A time to kill”. Αρχίζει να αποκτά τη φήμη του γόη και να τον συγκρίνουν μάλιστα και με τον Πολ Νιούμαν ο οποίος είναι και το ίνδαλμά του. Λόγω της εμφάνισής του για ένα μεγάλο διάστημα της καριέρας του πρωταγωνιστούσε σε αισθηματικές ταινίες (2000-2009), όπως “Ο γάμος του εραστή μου” (2001) με την Τζένιφερ Λόπεζ, “Πώς να χωρίσετε με έναν άντρα σε 10 ημερες” (2003).

Η τελευταία του αισθηματική κωμωδία ήταν το 2009, τα “Φαντάσματα από το παρελθόν της κοπέλας σου” με την Τζένιφερ Γκάρνερ. Τότε αποφάσισε να κάνει ένα… διάλειμμα και να αναθεωρήσει τους ρόλους που θα αναλάμβανε εφεξής. Ο κίνδυνος να αποτυπωθεί στα μυαλά του κόσμου αλλά και να μείνει στην ιστορία ως ένας ηθοποιός δεύτερης κατηγορίας τον τρόμαξε. Χρειάστηκε να πει πολλά όχι μέχρι να διαβάσει ένα σενάριο που θα του έδινε την ευκαιρία να βγάλει από πάνω του τη “ρετσινιά” του γόη και να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει το υποκριτικό του ταλέντο.

 matthew-mcconaughey

Από τις αισθηματικές ταινίες στο Όσκαρ

Και τότε είναι που η καριέρα του άλλαξε κατεύθυνση. Η πρώτη του ταινία μετά από αυτήν τη διακοπή, ο “Lincoln lawyer” (2011) , θεωρήθηκε η καλύτερη της μέχρι τότε πορείας του, ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε σε άλλες δυο ταινίες με αντίστοιχα καλές ερμηνείες. Η ανοδική του πορεία και η στροφή στην… ποιότητα τον οδήγησαν και στο πρώτο του Όσκαρ το 2013, με την ταινία «Dallas Buyers Club», (για την οποία κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού). Την ίδια χρονιά έπαιξε και στην ταινία του Σκορτσέζε “Ο λύκος της Wall Street”.

Για το ρόλο του στο “Dallas Byers Club” αναγκάστηκε να χάσει πάρα πολλά κιλά, φτάνοντας στα όρια της ανορεξίας. Αντίθετα σε ταινία που πρωταγωνίστησε αργότερα, στο “Gold”, πήρε πάνω από 20 κιλά ενώ εμφανιζόταν με αραιωμένα μαλλιά…

Δεν ήταν μόνο γόης στις ταινίες αλλά και…στην πραγματική ζωή

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι θεωρείτε ένας από τους ωραιότερους άντρες του Χόλυγουντ. Σίγουρα ήταν ο πιο ωραίος του σχολείου του στα εφηβικά του χρόνια. Μπορεί να μην έχουν γίνει γνωστές οι κατακτήσεις του από τόσο παλιά(σίγουρα θα ήταν πολλές) αλλά γνωρίζουμε τις κατακτήσεις του που είναι διάσημες όπως και εκείνος.

Βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει με τη βιογραφία του αναφέρει ως κατακτήσεις του την Σάντρα Μπούλοκ, την Άσλει Τζουντ, τη Ρενέ Ζελβέγκερ, την Πατρίσια Αρκέτ, την Τζάνετ Τζάκσον (αδερφή του Μάικλ Τζάκσον) και την Πενέλοπε Κρουζ.
Αν έπρεπε να ξεχωρίσει μία από αυτές εκείνη θα ήταν η Πενέλοπε Κρουζ την οποία γνώρισε στην ταινία «Sahara».

Προφανώς μαγεμένος από την προσωπικότητα της Πενέλοπε είχε δηλώσει την περίοδο που έγινε γνωστή η σχέση τους:
«Υπήρχε το εμπόδιο της γλώσσας, αλλά είναι σαν ποίηση όταν ξεπερνιέται. Αυτό που αγαπώ σε εκείνη είναι ότι, όταν αντικρίζει κάτι, είναι σαν να το βλέπει για πρώτη φορά. Είναι μια από τις καλύτερες ακροάτριες που έχω γνωρίσει ποτέ».

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είχε τη ζωή του εργένη. Η μία σχέση διαδεχόταν την άλλη ενώ το ξέφρενο πάρτι ήταν στοιχείο της καθημερινότητάς του. Το 1999 ο ηθοποιός είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας και αντίσταση κατά της αρχής. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας γείτονάς του στο Όστιν του Τέξας φώναξε την αστυνομία επειδή ο ηθοποιός ενοχλούσε την γειτονιά. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο είδαν ότι από το σπίτι του ΜακΚόναχι ακουγόταν πολύ δυνατή μουσική. Εκείνος χόρευε γυμνός ενώ έπαιζε μπόντζο και το σπίτι του μύριζε έντονα χόρτο… Ύστερα από τις έρευνες βρέθηκε και η ποσότητα. Η άρνηση του ηθοποιού να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα ήταν που τους ανάγκασε να τους περάσουν με το ζόρι χειροπέδες. Το γεγονός μπορεί να είχε κατά μία έννοια καλή κατάληξη για τον ηθοποιό, αφού δεν αναγκάστηκε να εκτίσει κάποια ποινή, ωστόσο ύστερα και από αυτό το περιστατικό έχτισε το όνομα του ατίθασου εργένη.

Όταν βρήκε τον… δάσκαλό του

Εκείνο το περιστατικό με τη σύλληψη σίγουρα άρχισε να προβληματίζει τον νεαρό ΜακΚόναχι που έπρεπε να δει τι θα κάνει με τη ζωή και την καριέρα του. Η αλλαγή δεν ήρθε αμέσως αλλά πάντα είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτό το περιστατικό που κατά μία έννοια χαρακτήριζε την μέχρι τότε πορεία του.

Η αλλαγή αργά η γρήγορα έγινε τόσο στην καριέρα του όσο και στην προσωπική του ζωή. Ήρθε η στιγμή που ο Μάθιου θα έβρισκε τον δάσκαλό του. Την γυναίκα που θα τον έκανε να μην θέλει να ξαναβγεί ραντεβού με άλλη. Αυτή ήταν το μοντέλο Καμίλα Άλβες με την οποία έχει αποκτήσει 3 παιδιά και είναι παντρεμένος μαζί της από το 2012.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Access Hollywood Live η Καμίλα Άλβες είχε εξομολογηθεί που γνώρισε τον πανέμορφο ηθοποιό: «Στο μπαρ Hyde είχαμε δυο συναντήσεις. Την πρώτη φορά δεν ήξερα ποιος ήταν, επειδή είχε μακριά γενειάδα και φορούσε ένα μεγάλο καπέλο. Ήταν καλυμμένος και δεν συνειδητοποίησα ποιος ήταν». Όταν ήρθε στο μπαρ ο διάσημος ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ και κολλητός φίλος του ΜακΚόναχι κατάλαβε με ποιον μιλούσε τόση ώρα. «Ο Λανς ήρθε να μου μιλήσει. Ήξερα ότι οι δυο τους είναι αχώριστοι. Οπότε είπα στον εαυτό μου οκ, πάω στην άλλη μεριά του μπαρ». Μπορεί η νεαρή Καμίλα Άλβες να μην περίμενε ότι ο Μάθιου ΜακΚόναχι θα της ξαναμιλούσε ωστόσο εκείνος όχι μόνο της μίλησε αλλά διάλεξε εκείνη για να ξεκινήσει μία όμορφη οικογένεια…

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την αγάπη που έχει για την μητέρα του… Πολλοί είναι εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν …μαμάκια αφού δεν παραλείπει να μιλάει κάθε εβδομάδα μαζί της στο τηλέφωνο, την αναφέρει σε κάθε συνέντευξη που δίνει ενώ όπως είδαμε την κράταγε από το χέρι στις πρόσφατες διακοπές που έκαναν μαζί…

Τελειώνοντας τη σύντομη περιπλάνησή μας στη ζωή του Μάθιου ΜακΚόναχι δεν θα μπορούσαμε να μην κλείσουμε με τον μότο της ζωής του: “Just keep living” δηλαδή με άλλα λόγια «Απλά συνέχισε να ζεις»…

Σχετικά άρθρα