Τσούρος, μεξικάνικοι λουκουμάδες με σοκολάτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πρέζες αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λάδι για τηγάνισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">κρυσταλλική στέβια και κανέλα για πασπάλισμα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα σοκολάτας</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. κρέμα καρύδας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. μέλι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε τα τσούρος, βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη), αλάτι, την κρυσταλλική στέβια και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καρύδας, και να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα. </span><span style="font-size: small;">Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.</span><span style="font-size: small;">Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα τσούρος. </span><span style="font-size: small;">Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε churros- μακρόστενους λουκουμάδες. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βουτάμε σε στέβια και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα σοκολάτας</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα