Ουρά Μοσχαρίσια

<p><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 150 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 4</span><br /><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1.500 γρ ουρά μοσχαρίσια</span><br /><span style="font-size: small;">12 μικρά κρεμμυδάκια</span><br /><span style="font-size: small;">15 baby καρότα ή 3 μεγάλα σε κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small;">500 ml κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: small;">500 ml ζωμό βοδινό</span><br /><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">φρέσκο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: small;">φρέσκο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: small;">250 γρ κουσκουσάκι</span><br /><span style="font-size: small;">150 γρ μαύρες φακές beluga</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br />Ξεκινάμε πλένοντας τη μοσχαρίσια ουρά και την αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή μία πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε την ουρά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Μόλις η ουρά είναι έτοιμη, την αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε πάλι τα κομμάτια της μοσχαρίσιας ουράς. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βράζουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μία χούφτα μαϊντανό, λίγο φρέσκο θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 1,5 ώρα. Μισή ώρα πριν το βγάλουμε, προχωράμε με το κουσκουσάκι. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε αρκετό νερό για 15 λεπτά. Μόλις έχουν μαλακώσει προσθέτουμε το κουσκουσάκι και λίγο αλάτι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και επιπλέον ζεστό νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουσκουσάκι. Σουρώνουμε και το διατηρούμε σε ένα σκεύος ζεστό.<br /><br /><strong>Tip:  </strong>χρησιμοποιούμε μαύρες φακές beluga γιατί είναι πολύ νόστιμες και δεν θέλουν μούλιασμα. Μαγειρεύονται αμέσως!<br /><br />Σερβίρουμε τη μοσχαρίσια ουρά με το κουσκουσάκι με τις μαύρες φακές και απολαμβάνουμε με ένα πλούσιο κόκκινο κρασί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.alwayshungry.gr/ </span></p>

Σχετικά άρθρα