Πατάτες Baby με Λεμόνι και Δεντρολίβανο

3 Φεβρουαρίου 2017

Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά Συνταγής


1 κιλό Γαλλικές πατάτες baby
150 γρ βούτυρο αγελαδινό
χυμό από μισό λεμόνι
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής


Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τις πατάτες σε γραμμές μισού εκατοστού η μία από την άλλη και σε βάθος περίπου μέχρι το μέσο της πατάτας. Βράζουμε τις πατάτες baby σε βραστό νερό για 10 λεπτά και μετά τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τον χυμό από το λεμόνι.

Tip: το βούτυρο θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα για να λιώσει μέσα σε ένα μπολ

Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τους περιχύνουμε το μείγμα από το βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο δεντρολίβανο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C για 1 ώρα. Σερβίρουμε τις Πατάτες baby με Λεμόνι ζεστές και με λίγο επιπλέον φρέσκο δεντρολίβανο από πάνω και ξύσμα λεμονιού για να ενισχύσουμε τη γεύση τους.

πηγή: http://www.alwayshungry.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
T. S. Eliot
Η Σκέψη της ημέρας
T. S. Eliot