Κλείνει η ΕΡΤ; Η κυβέρνηση θέλει 2000 απολύσεις

 

 

Δε βγαίνουν τα «νούμερα» για τις 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως τον Σεπτέμβριο και έτσι στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν πλέον και μεγάλοι δημόσιοι φορείς, όπως η ΕΡΤ.
Τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά, μιας και μέσα στον Ιούνιο πρέπει η λίστα με τους με τους 2.000 υπαλλήλους και τους 12.5000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα να είναι έτοιμη, αλλιώς θα υπάρξει νέα εμπλοκή με την Τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Άγρια κόντρα Χατζηνικολάου – Ντινόπουλου με φόντο την ΕΡΤ
Την παρέμβαση του δημοσιογράφου-εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου προκάλεσαν τα σχόλια του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Real», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μελετά πρόταση να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ξανανοίξει με διαφορετικό όνομα και 2.000 λιγότερους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε μέσω της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤπως τα όσα γράφτηκαν περί λουκέτου στην ΕΡΤ είναι ψευδή, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο δημοσιογράφος.
«Γράφεται από αυτούς οι οποίοι πριν από δυο τρεις μήνες ήθελαν να αρπάξουν τη συχνότητα του 902» είπε μεταξύ άλλων ο Ντινόπουλος, με τον Χατζηνικολάου να κάνει λόγο για «χυδαία επίθεση» και να τον χαρακτηρίζει «λογοκριτή του Τύπου».
Kαι πρόσθεσε: «Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοσία τηλεόραση από προκλητικά δημοσιεύματα τα οποία έχουν άλλους στόχους. Αυτό που επιζητούν είναι να αρπάξουν κάποιο κανάλι».
Αργότερα, σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ. «Θεωρώ θλιβερό ένας πρώην δημοσιογράφος να καθίσταται εκφοβιστής και λογοκριτής του τύπου. Το δημοσίευμα είναι διασταυρωμένο και δεν έχει διαψευστεί» είπε. «Δεν περίμενα να ακούσω τέτοιες γελοιότητες από το στόμα ενός πρώην δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της ΝΔ».
Σε ό,τι αφορά στον 902, είπε ότι «δεν περίμενα ένας βουλευτής να λειτουργεί με βάση ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά». «Θεωρώ πραγματικά ότι ο βουλευτής δεν εκφράζει ούτε το ήθος, ούτε την ποιότητα της κοινοβουλευτικής παράταξής του, είναι σε εκτροπή και ελπίζω να τον μαζέψουν» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα