Η Χρυσή Αυγή "τα σπάει" και στη Νέα Υόρκη

27 Μαΐου 2013

Άλλο ένα κρούσμα έντασης από μέλη του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη σημειώθηκε το Σάββατο.


Πέντε νεαρά άτομα προσπάθησαν να παρέμβουν με ντουντούκα στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, προκαλώντας την αντίδραση των διοργανωτών, Ακολούθησαν διαπληκτισμοί,  χειροδικίες και σπρωξίματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε νεαροί φώναζαν προς τους παρευρισκόμενους: «θα πεθάνετε κομμούνια».


Είναι η πολλοστή φορά που μέλη της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Υόρκη έχουν επιχειρήσει παρέμβαση σε δημόσιο χώρο με πρώτη «εμφάνιση» τον περασμένο Αύγουστο όταν φωτογραφήθηκαν με μπλουζάκια της Χ.Α. μέσα στην έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, προσποιούμενοι ότι βοηθούν στη συλλογή ρούχων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα.


Η παρουσία τους στη Νέα Υόρκη έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αμερικανούς πολιτικούς, ομογενειακούς φορείς, αριστερές οργανώσεις και από αμερικανοεβραϊκούς οργανισμούς, ενώ σχετικά δημοσιεύματα έχουν εμφανιστεί σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως στους New York Times.


Το ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» -η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού- φέρνει στο προσκήνιο μία «ξεχασμένη σελίδα» της ελληνικής μεταναστευτικής εμπειρίας στην Αμερική: την παρουσία των μεταναστών στο ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα των Ηνωμένων Πολιτειών και τη διαδρομή της ελληνοαμερικανικής αριστεράς από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τα χρόνια των Μακαρθικών διώξεων. Το σενάριο είναι του ιστορικού Κώστα Καρποζήλου και η σκηνοθεσία του Κώστα Βάκκα.Το boro.gr ετοιμάζει ρεπορτάζ με δηλώσεις επωνύμων για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Μείνετε συντονισμένοι!
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φοβία αεροπλάνου: Τρόποι αντιμετώπισης
Η φοβία για τα αεροπλάνα αποτελεί ένα...
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...