Γλυκοπατάτες με καρότα στο φούρνο

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">6 γλυκοπατάτες μετρίου μεγέθους</li>
<li class="rr_method_list">2 μέτρια καρότα</li>
<li class="rr_method_list">4 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">2 κ.σ. βούτυρο</li>
<li class="rr_method_list">1 κ.σ. θυμάρι</li>
<li class="rr_method_list">2 σκ. σκόρδο λιωμένες</li>
<li class="rr_method_list">1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190<sup>ο</sup>.</li>
<li class="rr_method_list">Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Κόβουμε και τα καρότα σε χοντρά φετάκια.</li>
<li class="rr_method_list">Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τις πατάτες και τα καρότα, να τυλιχτούν καλά. </li>
<li class="rr_method_list">Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε επάνω το βούτυρο σε κομματάκια.</li>
<li class="rr_method_list">Ψήνουμε (στην αρχή σκεπασμένες για 15') επί 45' ή έως ότου ροδίσουν και μαλακώσουν καλά.</li>
<li class="rr_method_list">Ενδιαμέσως ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε τα υγρά.</li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Είναι γευστικότατες και ένα υπέροχο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή σολομό!</p>
<p>Πηγή: sintagespareas.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα