Κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιο

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 ml φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 σταγόνες μαστιχέλαιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση (κρατάμε 20 ολόκληρα κεράσια για το στόλισμα)</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 10 μικρά μπολ <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span></strong> 2 ώρες</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 5΄</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Μοιράζουμε τα κεράσια σε μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Στολίζουμε με τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να σφίξουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr/</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα